Artikelen over automatisering

Automatisering zorgt voor ontwikkeling in soft skills bij medewerkers

Meer dan een kwart van de Nederlandse werkgevers verwacht een ontwikkeling van soft skills binnen zijn personeelsbestand. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup naar de gevolgen van automatisering.

Lees meer >>

Op 27 juli 2018

De keuze van een hypervisor, wat doet het er nog toe?

Een niet meer weg te denken onderdeel binnen een IT omgeving is de hypervisor, de virtualisatielaag waarop virtuele servers en/of werkplekken kunnen draaien. De hypervisor zorgt voor onder andere hardware-onafhankelijkheid, schaalbaarheid, flexibiliteit en mobiliteit. Voordelen waar elke organisatie behoefte aan heeft.

Lees meer >>

Op 22 augustus 2014

IT Store brengt ICT dichter bij de consument

User Based Computing (UBC) is het concept waarbij de ICT consument centraal staat! Een mooie theorie, maar inmiddels is ook de technologie op niveau om dit in de praktijk waar te maken. Niet alleen de grote namen zoals Microsoft, Citrix en VMware, maar ook het Nederlandse RES Software spelen hierbij een belangrijke rol. De IT store is werkelijkheid geworden.

Lees meer >>

Op 22 augustus 2014

Waar zit de winst van cloud?

Organisaties maken tegenwoordig steeds meer gebruik van cloud toepassingen en hanteren daarbij een cloud strategie of beleid. Dat kan een “cloud tenzij beleid” zijn. Hierbij wordt er eerst gekeken naar de mogelijkheden die er in de cloud zijn voor een specifieke vraagstelling. De keuze zal dan eerst voor de cloudoplossing gemaakt worden, tenzij er zwaarwegende redenen zijn om dit niet te doen. ...

Lees meer >>

Op 22 augustus 2014

Minder geld? Betere website

Minder geld? Betere website 'Ik ken nog wel een handige jongen die die site effe wil bijwerken voor me, in ruil voor een biertje', hoorde ik een half jaar geleden nog regelmatig. Inmiddels zijn veel instellingen, centra en ZZP-ers teruggekomen op het idee dat de site best door een verre neef kan worden verzorgd.

Lees meer >>

Op 2 juli 2009