Artikel afbeelding

Automatisering zorgt voor ontwikkeling in soft skills bij medewerkers

Meer dan een kwart van de Nederlandse werkgevers verwacht een ontwikkeling van soft skills binnen zijn personeelsbestand. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup naar de gevolgen van automatisering.

.

Daling in functies

Naar verwachting zullen werkgevers de komende jaren vooral investering in de automatisering van administratieve werkzaamheden en productiewerkzaamheden. Volgens het onderzoek van ManpowerGroup zal 7% van de administratieve functies en 5% van de functies productie de komende jaren verdwijnen. Volgens de algemeen directeur van ManpowerGroup loopt routinematig werk met weinig klantcontact het grootste risico om op korte termijn geautomatiseerd te worden.

Stijging in functies

Daarentegen zullen de functies waarbij soft skills centraal staan de komende jaren steeds meer nodig zijn. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat communicatieve vaardigheden het belangrijkst zijn bij nieuwe personeelsleden. Daarnaast staan ook samenwerken en het hebben van een probleemoplossend vermogen hoog in de verlanglijst van de meeste werkgevers. Dit verlangen naar medewerkers die soft skills beheersen heerst tevens in de IT-branche. Dit kan verklaard worden doordat de IT vaak de kernafdeling is die verantwoordelijk is voor de digitale transformatie van een organisatie.

Kortom, door meer processen binnen uw organisatie te automatiseren, besparen u en uw medewerkers tijd. Deze tijd kan bijvoorbeeld worden ingezet om soft skills (verder) te ontwikkelen. Zorg dat uw bedrijf ook klaar is voor de toekomst en neem contact op met één of meerdere bedrijven op dit platform.

Op July 27, 2018