Artikel afbeelding

Mijn klant wil dat ik Just In Time lever. Hoe ga ik over naar one-piece-flow productie?

Het is belangrijk om een database te creëren van orders gekoppeld aan producten en opties zodat de operators en/of machines aan de assemblagelijn weten wat er moet gebeuren wanneer een order bij het desbetreffende station aankomt. Total Productivity kan ondersteunen om integraties te creëren tussen ERP/MES systemen en de lijnbesturing om deze input tot en met de uiteindelijke assemblage en productie efficiënt te laten verlopen. Een complexe materie maar er zijn volop mogelijkheden dus neem dan ook gerust contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Bij orderspecifieke productie van complexe producten is one-piece-flow de oplossing om te besparen op (tussen)voorraden. Ook realiseert u snelle levertijden en kunt u snel inspelen op gewijzigde situaties.

Bij one-piece-flow volgen de processtappen van uw assemblagelijn elkaar snel op en komen de goederen niet stil te liggen. Dit wordt binnen de Lean filosofie gezien als de beste manier om producten te realiseren. Dat is best complex maar wij van Total Productivity hebben veel kennis op dit gebied en kunnen u in dit proces begeleiden.

Een goede organisatie van het proces is hierbij key. Een database met orders waaraan producten en opties zijn gekoppeld, is hierbij het uitganspunt. Zo weten operators (en/of machines) aan de assemblagelijn wat er moet gebeuren wanneer een order bij het desbetreffende station aankomt. Het aanleggen van productiehistorie ten behoeve van traceability behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden bij de systemen die wij bedenken en bouwen.

Wij kunnen u ondersteunen bij het creëren van integraties van de ERP en MES systemen (van uw klant, de eindklant) aan de ene kant en de aansturing van de assemblagelijn aan de andere kant. Zo verloopt het productieproces van input tot de uiteindelijke assemblage het meest efficiënt.

Op March 5, 2024