Terug

Is er een tekort aan technici in de automatisering?

Arjan

Hallo,

 

Het tekort aan technici is een algemeen probleem, maar geldt dit ook voor de (industriële) automatisering? Of blijven de 67+ al dan niet part-time aan het werk omdat deze groep toch een bepaalde kennis/ervaring heeft die niet meer op scholen geleerd wordt?

 

Alvast bedankt,

 

Arjan


1 Antwoord

Antwoord van RealOpen IT

Beste Arjan,

De automatiseringswereld kennen we heel goed van dichtbij.. Voor alle automatisering (en vooral ook voor de industriele automatisering) geldt dat omstandigheden heel snel aan het veranderen zijn! Dit creeert dan uiteindelijk toch een gat tussen de beschikbare kennis/ervaring en de eisen die men tegenwoordig aan automatisering. Denk hierbij vooral aan "cloud"oplossingen (waarbij alle automatiseringsdiensten min of meer als een service worden aangeboden en niet meer zelf worden ingericht of beheerd! 

 

Een ander goed voorbeeld is de explosieve groei van de (draadloze) devices zoals ipads, smartphones en dergelijke. Hoe gaan bedrijven dit laten inpassen in hun bestaande systemen en diensten? Wat zijn de veiligheids risico's ? is er enige vorm van beheer ? Hoe maak je onderscheid tussen privé en zakelijk gebruik? Dit zijn vragen waar we dagelijks  me geconfronteerd worden en er is (nu nog) weining bekend over het beheer en de veiligheids risico's van deze mobiele devices...  Wellicht nu het moment voor opleidingen en scholen om hier vol aandacht aan te besteden om straks de problemen hieraan gerelateerd de baas te kunnen... 

 

RealOpen IT

bhaasnoot@realopenit.nl